Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

luni, 25 iunie 2012

ÎN STRĂCHINI ŞI PE GREBLĂ

Chiar şi dacă n-aş fi avut deja o părere foarte proastă despre Puiu Haşotti – pe care, totuşi, la urma urmelor, mi l-aş fi putut imagina ca ministru al Transporturilor, Finanţelor, Economiei, Turismului, Justiţiei, Comunicaţiilor sau chiar Sănătăţii, dar în niciun caz, vreodată, al Culturii! – gestul lui de a onora cu maximă promptitudine şi desăvârşită umilinţă dementa cerere a lui Băsescu de a depune o declaraţie pe proprie răspundere că nu şi-a plagiat teza de doctorat sau alte opere ştiinţifice (cerere apreciată drept “inedită şi amuzantă”!) ar fi fost de-ajuns cu vârf şi-ndesat să mi-o formez.

Am lăuntrica, dar nestrămutata convingere că liberalul este atât de ahtiat să se vadă cu orice chip ministru – fie şi al Culturii, dacă un portofoliu mai de Doamne-ajută nu s-a ivit deocamdată! –, încât la cel mai mic semn al lui Băsescu ar fi fost dispus să-şi prezinte şi lucrările de control la aritmetică din clasa a patra, pe care le-ar fi căutat cu disperare prin toate cutiile pline de praf şi mucegai din podul casei, iar la nevoie s-ar fi târât după ele şi pe sub pat.

Nu ştiu cum naiba se face, dar useliştilor parcă nu le-ar fi de-ajuns toate şicanele şi porcăriile venite dinspre Băsescu şi trepăduşii lui; mai au şi o deosebită voluptate de a călca singuri în străchini şi pe greblă!

Niciun comentariu: