Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

joi, 11 ianuarie 2007

Guvernul ne încurajează să ne păstrăm rablele!



Faptul că România a intrat în Uniunea Europeană cu stângul nu poate fi o surpriză prea mare pentru nimeni. După nici două săptămâni, ne confruntăm deja cu două mari scandaluri... europene: taxa de tranzit prin vămile patriei şi cea de înmatriculare a autoturismelor la mâna a doua. În privinţa celei din urmă, dincolo de neconformitatea ei cu regulile UE, lucru care ne va atrage – iată – şi niscai sancţiuni usturătoare, sau de ideea că ar avea numai menirea de a‑i face fericiţi pe marii importatori printre care se numără şi potentaţi cu influenţe politice notorii, mi se pare că justificarea sa de către autorităţile române este ilogică. Teoretic, o taxă mai mare pentru un autovehicul vechi ar trebui să‑i stimuleze pe cetăţeni să‑şi achiziţioneze numai maşini nou‑nouţe, nepoluante şi sigure. La prima vedere, preocuparea faţă de mediu şi de siguranţa traficului pare îndreptăţită. Numai că, în condiţiile în care, conform statisticilor, nu mai puţin de 70% din parcul auto autohton este alcătuit din maşini care nu respectă nicio normă “euro”, ca să nu mai vorbim despre cele tehnice, fiind practic nişte hârburi este absurd să‑şi imagineze cineva că posesorii lor vor deveni peste noapte atât de înstăriţi încât să‑şi poată cumpăra o maşină nouă, de cel puţin 8-10 mii de euro. În schimb, descurajaţi de noua taxă, care practic ar dubla preţul unei maşini aduse din Germania sau Spania, nu‑şi vor mai permite nici măcar una decentă, a unui constructor cu renume, chiar la mâna a doua fiind, veche de câţiva ani, dar cu euro 2, 3 sau chiar 1 (introdus încă de acum 15 ani!), fiind obligaţi, prin urmare, nu să‑şi ia una nouă, ci să rămână fideli vechii rable, vreo Dacie sau vreo Lada de prin anii ’70!

2 comentarii:

Anonim spunea...

pai rablele nu vor disparea prea repede oricum si atunci pentru ce sa piarda guvernul nostru de kkt oportunitatea de a smulge ceva gologani ????

Anonim spunea...

Si eu tot o Dacie veche am...harb,cum o numesc unii.Dar alta nu imi pot permite,fiind singura la copil si cu o locuinta cu o chirie pe care nici eu nu mai stiu cum o voi mentine,sa imi cumpar o masina noua sau la mana a doua care sa respecte vreo norma europeana.Atata timp cat ma duce,saraca,pe unde am nevoie si cand am nevoie....voi face tot posibilul sa o mentin intr-o forma cat mai buna si asta este!Gubernantii nostri nu se uita la oameni si la situatiile lor!Sa aiba si ei un salariu de 200 de euro pe luna si sa plateasca 300 de euro numai chiria si atunci sa ii vad daca mai au asemenea pretentii!!!Ideea este alta,pana la urma..."cainii latra,ursul trece"