Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

vineri, 11 mai 2007

Oligarhul PUR (Sau PUR-ul oligarh?)

“O anumită parte a presei” – desigur cea a mogulilor răi, din punctul de vedere al preşedintelui suspendat – a pornit de câteva zile o intensă campanie prin care încearcă să demonstreze cu argumente solide ceea ce orice om, cu cât de vagi urme de inteligenţă şi bun-simţ, înţelesese deja de multă vreme, şi anume că Traian Băsescu este în fond un reprezentant cât se poate de tipic al clasei noastre politice, la fel de înconjurat de “oligarhi”, “băieţi deştepţi” şi alţi indivizi dubioşi ca şi adversarii săi pe care nu conteneşte să-i facă în fel şi chip.

În acest context, mi s-a părut foarte interesant un moment din cadrul emisiunii “Între bine şi rău” de marţi, de la postul public de televiziune. În tentativa disperată de a-şi dovedi absoluta neprihănire morală şi curăţenia sufletească, domnul Băsescu ne-a dezvăluit faptul că negocierile (ptiu, drace!) prin care în 2004 a reuşit să determine PUR-ul de atunci al lui Dan Voiculescu să intre la guvernare nu le-a purtat cu mega-oligarhul din fruntea formaţiunii (numărul doi, după Patriciu, pe propria-i listă neagră), ci cu vicepreşedintele George Copos.

Nu am nicio îndoială că “toţi oamenii preşedintelui” au răsuflat uşuraţi, convinşi o dată în plus că se află în faţa celui mai sfânt dintre sfinţii zămisliţi pe pământ românesc. Numai că, în condiţiile în care niciunul dintre jurnaliştii prezenţi la dezbateri nu a fost pe fază, vin eu şi pun o întrebare, cam retorică: oare domnul Copos nu corespunde şi dânsul semnalmentelor portretului-robot făcut de Traian Băsescu oligarhului autohton?

Păi... să vedem:
– Om de afaceri, putred de bogat, este?
(Mulţimea:) DA!
– Politician, ajuns prin sus-numita manevră ditamai vicepremier în Guvernul României, este?
(Mulţimea:) DA!
– Probleme cu Justiţia, chiar într-un caz de spălare de bani în care e implicat şi Dan Voiculescu, are?
(Mulţimea:) DA!

Şi atunci?!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Faci pe desteptul, dar n-ai "substanta". Plimba ursul!