Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

miercuri, 2 iulie 2008

APCALIPSA DUPĂ TELEVIZIUNI

Cum deja faimosul şi din start stupidul proiect de lege al domnilor Funar şi Ghişe, prin care televiziunile sunt obligate să trateze în proporţii egale teme pozitive şi negative n-a intrat încă în vigoare, posturile autohtone îşi fac de cap şi de câteva zile nu mai vorbesc decât despre nenorocirile abătute brusc asupra naţiunii pe 1 iulie, odată cu valul de scumpiri, din care majoritatea sunt totuşi, cel puţin deocamdată, doar la stadiul de prevestiri funeste. Singurul echilibru este între veştile bune/rele date de partidele din opoziţie, care se întrec în a licita iresponsabil măriri de pensii, salarii şi subvenţii de tot felul şi cele rele/bune lansate, paradoxal, de guvern, care cu numai câteva luni înainte de alegeri se străduieşte să mai taie din elanul populist al politicienilor, chiar cu riscul de a-şi încălca propriile promisiuni cu iz de pomeni electorale, făcute în desele lui momente de rătăcire din ultima vreme.

Vestea cu adevărat bună în toată această poveste este însă că lumea nu prea se uită la asemenea emisiuni şi îşi vede în continuare liniştită de treabă. Dacă s-ar uita, pe străzile patriei n-am întâlni decât oameni disperaţi, care-şi smulg cu frenezie de pe creştete părul făcut măciucă.



P.S. Probabil din dorinţa de a reflecta în mod obiectiv şi perfect echilibrat situaţia creată de creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze, Realitatea TV a postat ieri pe pagina sa de internet următorul sondaj de opinie, la care se poate răspunde printr-un simplu (şi singur!) DA sau NU: “Sunteţi afectat de valul de scumpiri intrate în vigoare la 1 iulie? Pensia sau salariul mai acoperă cheltuielile strict necesare unui trai decent?”.

Niciun comentariu: