Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

luni, 16 martie 2009

LOGIC, INTELIGENT, ARGUMENTAT... CONTRADICTORIU

La sfârşitul săptămânii trecute, într-o emisiune televizată, Cristian Tudor Popescu se arăta revoltat de un titlu din presa românească, ceva în genul “FMI ne scumpeşte carnea”, explicând, ca de obicei, logic, inteligent, argumentat, aproape de necontrazis, că FMI nici nu scumpeşte carnea, nici nu măreşte taxele, nici nu îngheaţă lefurile, într-un cuvânt nu face nimic (rău), întreaga responsabilitate pentru orice fel de măsură revenind Guvernului.

În regulă, numai că vreo câteva minute mai târziu, acelaşi CTP explica, tot ca de obicei, logic, inteligent, argumentat, aproape de necontrazis, că un împrumut luat în condiţiile impuse de FMI este un lucru foarte bun, deoarece numai aşa avem şansa unei guvernări responsabile, câtă vreme guvernele României în general, şi cel de acum în special, au dovedit cu vârf şi îndesat că nu sunt în stare de nimic, ci numai de orice.

Pe lângă faptul că în lumina celei de-a doua demonstraţii logice, inteligente, argumentate, aproape de necontrazis, a domnului CTP, titlul acela cu FMI-ul şi carnea nu mai pare atât de absurd, eu mai am două nedumeriri: 1. Dacă încheiem un acord cu Fondul, ce ne garantează că Guvernul acesta ca vai de el va fi în stare să-l respecte până la capăt? 2. Dacă Guvernul acesta ca vai de el ar avea totuşi atâta competenţă şi responsabilitate cât să aplice nişte condiţii salutare, perfecte pentru a ne scoate din criză, ca acelea cerute de FMI, ce rost mai are acordul în sine?!

2 comentarii:

Anonim spunea...

si mai ales foarte ingamfat

Mirela spunea...

Baselul... "dragul de el" şi-a expus o dată parerea în ceea ce priveşte ale lui spuse... că totul se schimbă( ca şi discurs˝) în funcţie de interviu şi evoluţia societăţii românestşi...
ce-i spus nu-i şi adevărat ... prin alaliză se poate transforma ... vai mama noastră ... încă cinci ani sub "aripa ocrotitoare" Basesciană..
că zice lumea că-i nonconfomist şi face... şi incă ce le face...