Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 9 martie 2010

ANTONESCU REALES…

A trebuit să treacă 20 de ani, iar Crin Antonescu să fie reales, aşa cum a fost, în fruntea Partidului Naţional Liberal pentru a înţelege în fine şi eu ce vocaţie democratică avea totuşi bătrânul comunist Ion Iliescu în 1990, atunci când a acceptat să “cedeze” firavei şi dubioasei – în ochii covârşitoarei majorităţi a populaţiei – opoziţii jumătate din locurile din CPUN, în timp ce astăzi, cu prima ocazie favorabilă, liderul liberal nu s-a mulţumit să controleze doar un procent similar din Biroul Politic Central al partidului, numindu-şi, de pildă, pe listă numai vicepreşedinţii, ci i-a pus cu mânuţa lui pe toţi membrii, inclusiv supleanţii! Presupun că trebuie văzut drept o mare concesie din partea domniei sale faptul că n-a dorit să procedeze la fel şi cu preşedinţii tuturor filialelor judeţene sau chiar cu delegaţii de la viitoarele congrese, ca să ştim o socoteală! Ce n-am să înţeleg în ruptul capului e de ce a trebuit să recurgă la o asemenea metodă, când şi până acum absolut toate propunerile sale (inclusiv “reconfirmarea” în funcţie, survenită în locul promisei demisii în caz de eşec la alegerile prezidenţiale, rămânerea în opoziţie sau modificarea statutului) au trecut în amintitul for de conducere cu numai câte o abţinere sau un vot împotrivă. Chiar îl încurcau cei doi-trei “duşmani” care-i ştirbeau unanimitatea?

Vestea bună pentru penelişti este că, teoretic, oricâţi vechi simpatizanţi (ca mine) ar dezamăgi printr-un asemenea comportament (mai apropiat de cel al adversarilor cărora pretind că le opun… “un nou mod de a face politică”), bazinul din care-şi pot recruta alţi votanţi este cu mult mai mai mare (chit că în locul lor eu n-aş miza pe chestia asta!). Cert este că dacă actuala linie va fi menţinută, viitorul meu buletin de identitate categoric nu va mai arăta precum cel de acum, care tocmai expiră (vezi foto).

4 comentarii:

spartacus spunea...

E bine ca s-a intimplat asa ca sa se trezeasca din naivitate si altii ca tine care cred ca exista in tara astga si altfel de politicieni decit cei ahtiati dupa putere.

Claudia Muresan spunea...

Nicio problema. Crin Antonescu are deja pupinii lui. same old, same old. Ma indoiesc ca va reusi sa atraga prea multi dintr manelistii PDL pentru care se pare ca vrea sa se bata cu arme crestin-democrate. Marele Inchizitor avea dreptate cind spunea ca nu exista ceva la care oamenii sa renunte mai usor decit la libertate (si la liberalism, as adauga eu).

Andreea spunea...

Ai inceput si tu sa critici mai mult Opozitia decat Puterea

e-Xtrema spunea...

@spartacus
Da, poate ca e bine, dar eu tot mai sper să apară vreunul…
@Claudia Mureşan
Aspectul ăsta cu “pupinii” mă înspăimântă cel mai tare; nici nu-şi dau seama cât de asemănători până la identitate cu ai ăluilalt sunt…
@Andreea
Puterea actuală nu mai merită nici măcar atât; e sub orice critică.