Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

vineri, 17 martie 2023

GEMENII ABSURDULUI

Cu scuzele de rigoare adresate (tot) pe această cale moderatorului de la Digi Sport la care m-am referit ca înțelegând, în general, mai puțin(e) decât oricine, trebuie să spun că există un altul, realizatorul celeilalte emisiuni zilnice de mare succes a postului, care înțelege încă și mai puțin(e), astfel încât, de pildă, în același caz al meciului întrerupt dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, reușește contraperformanța de a nu fi de acord... cu el însuși, de vreme ce, pe de-o parte, e revoltat că observatorul partidei nu a fost sancționat fiindcă n-a depus toate eforturile ca spectatorii care au scandat mesaje xenofobe să fie pur și simplu evacuați, astfel încât partida să poată continua, iar pe de alta, de-a dreptul scandalizat de hotărârea „rușinoasă” a Comisiei de Recurs, care a anulat decizia inițială a celei de Disciplină, prin care oltenii pierdeau la masa verde cu 3-0!

Pe cale de consecință (i)logică a unei asemenea opinii schizoide, decurg două concluzii care ilustrează perfect la ce aberații pot ajunge fanaticii „corectitudinii politice”, oamenii care își fac un titlu de glorie din a da impresia (falsă) că luptă, efectiv cu orice preț, inclusiv călcând în picioare orice urmă de bun-simț, împotriva extremismului... altora:

1. FC U Craiova trebuia sancționată cu 3-0, deoarece... observatorul nu și-a făcut datoria, evacuând spectatorii care au scandat, astfel încât partida să continue!

2. Dat fiind că, în conformitate cu legile și regulamentele ÎN VIGOARE (chiar dacă, firește, sunt perfectibile), evacuările se pot face numai în urma unor violențe fizice, nu și verbale, astfel încât, pentru ca lucrurile să meargă așa cum ar fi vrut amintiții fanatici, ele trebuiau să se petreacă fix ca în cazul ingineriilor financiare sau schemelor piramidale, unde apar dobânzi, dividende și comisioane fabuloase (evident fictive, doar pe hârtie) la sume de bani... care nu există, fiindcă, mai întâi era necesar ca xenofobia să fie „asimilată” rasismului (singurul termen ce apare în regulamente), iar apoi violența verbală să fie și ea „asimilată” celei fizice, singura în urma căreia se pot evacua spectatorii, FC U Craiova trebuia pedepsită cu 3-0 la masa verde deoarece... suporterii ei doar au strigat, în loc să se ia și la bătaie, cu vărsare de sânge și așa mai departe, caz în care ar fi fost evacuați, iar meciul ar fi continuat nestingherit!

Bine măcar că, în urma rejucării de ieri, „s-a făcut dreptate”, cum ar zice unii, sau „s-a arătat oftica”, după cum s-ar exprima alții, mai puțin formali, iar Sepsi a câștigat cu... 4-0, rezultat ce poate fi întors la TAS, astfel încât echipa din Sfântu Gheorghe să se mulțumească doar cu 3-0-ul de la masa verde, dacă oficialii ei se țin de cuvânt (cum știm că fac în general etnicii maghiari, spre deosebire, nu-i așa?, de românii verzi) și reclamă cazul la forul amintit, ceea ce personal mi-aș dori, din foarte multe motive.


Niciun comentariu: