Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

joi, 9 martie 2023

VERDICTUL

La fel ca multe altele, spre absolut toate discuțiile din spațiul public, și cea legată de soarta, respectiv rezultatul, meciului de fotbal dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, întrerupt în minutul 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene, tinde să devină absurdă.

Astfel, de pildă, partizanii deciziei inițiale a Comisiei de Disciplină, ca echipa (gazdă) din Sfântu Gheorghe să câștige, la masa verde, cu 3-0, pretind că nu există niciun temei legal ca partida să se (re)joace, cum vor ceilalți, susținând că ar trebui, eventual, mai întâi introdus un asemenea punct în regulament, numai că ei par a nu fi capabili să înțeleagă că fix aceeași logică ar trebui aplicată și în privința scandărilor xenofobe, care momentan nu sunt prevăzute în mod special în regulament, ele fiind „asimilate”, de către Comisie, cu cele rasiste, de la punctul nu știu care. De altfel, din câte am înțeles (ce-i drept, din spusele domnului Mititelu, patronul echipei din Craiova, pentru și în care n-am strop de simpatie sau încredere), niciun campionat intern nu are prevederi legate de xenofobie, acestea făcând doar obiectul meciurilor internaționale, în speță interțări, aflate sub patronajul FIFA, din rațiuni altminteri ușor de înțeles... pentru oricine nu are minorități naționale pe teritoriu.

Ei bine, în aceste condiții, mă gândesc că și întreruperea meciului din... excesul de zel al arbitrului Andrei Chivulete ar putea fi „asimilată” cu întreruperile cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile, în urma cărora partidele se rejoacă, eventual continuând de la minutul la care au fost oprite.

 

P.S. Pentru cei care tot amintesc faptul că, vezi Doamne, și echipa gazdă a fost „pedepsită”, în urma incidentelor, cu o amendă, pentru deficiențele de organizare, astfel încât n-ar fi chiar așa o gigantică anomalie faptul că... oaspeții sunt cei care pierd cu 3-0, mie mi se pare că amenda aceea, și-așa deloc împovărătoare în cuantum, aduce mai degrabă cu un fel de șpagă dată de către gazde Comisiei, pentru a-i acorda cele trei puncte, mult mai prețioase decât cei 25.000 de lei.

Niciun comentariu: