ACOLO UNDE AŞA ŞI-AŞA E APROAPE BINE
Cât pe ce să treacă o săptămână întreagă (de lucru pentru mine, adică foarte redusă) de la debutul noului sezon de Formula 1, fără să-mi dau cu părerea, nu atât despre cursă în sine, cât despre felul, ca să nu spun halul, în care a fost ea transmisă de Dolce Sport. Dacă despre simulacrul de imagine HD de-acolo am tot vorbit (şi-aşa nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie când F1 nu va mai avea loc pe canalul principal din pricina cine ştie cărei emisiuni de teleshopping, aşa cum nu au acum meciurile de fotbal din Premier League şi Bundesliga, ceea ce mă face să mă întreb dacă nu cumva transmiterea lor pe canalele 3 şi 4, evident doar în format SD, e o condiţie contractuală a “parteneriatului” cu Eurosport), o să mă refer puţin la cei doi comentatori, dintre care unul e mai foarte prost, iar celălalt mai aşa şi-aşa.
Ăla mai foarte prost – şi plutaş pe conductă în drumul spre Capitală pe deasupra, de vreme ce după episoadele de ploaie de la Melbourne tot aştepta să se “uşte” pista (de nevastă-mea nici nu înţelegea ce vrea să spună, şi credea că e un termen tehnic pe care spera să i-l explic) – e pare-se expertul, dar deocamdată s-a evidenţiat prin faptul că nu-i în stare să-şi ţină dracului gura când sunt difuzate comunicaţiile radio între piloţi şi inginerii de la boxe, prin care telespectatorii, dar şi gogomanii de comentatori pot afla informaţii extrem de utile. Idiotului i-a intrat în schimb în cap, pesemne, vreo regulă de bază a comentatorului mărginit, că nu e bine să se întrerupă brusc din ce are el de elucubrat la momentul respectiv. De cele mai multe ori însă, probabil pentru că încerca să tragă el însuşi cu urechea la acele comunicaţii, oricum nu mai spunea nimic coerent, ci doar câte un “ă” sau “î” prelungit şi pe ton ridicat, ca să fie sigur că e auzit numai el. Sigur, omul cât trăieşte învaţă, şi poate că până la ultima cursă a sezonului o să ştie ce are de făcut în astfel de situaţii, dar chestia asta trebuia s-o afle de la predecesorii lui de la Digi Sport, în calitate de simplu telespectator. Asta presupunând că-l interesa Formula 1 şi anul trecut.
Ăla mai aşa şi-aşa e… aşa şi-aşa. Adică, nici nu m-a scos de tot din pepeni, dar nici nu m-a dat pe spate. Măcar tace când e cazul, iar când va mai prinde ceva curaj sper să-i ardă câte una după ceafă şi celuilalt, cum spuneam că-mi imaginez că face Carmen Bunaciu cu tembelul de la Eurosport.
Revenind la ăsta de la Dolce, trebuie să spun că ar fi ieşit încă şi mai bine dacă nu s-ar fi transmis şi conferinţa de presă a piloţilor de după cursă (din fericire, şi spre marea mea uimire, s-a transmis). Astfel, n-ar mai fi avut ocazia să-şi dea în petic, realizând gafa ediţiei, atunci când ocupantul locului trei (ulterior, prin descalificarea lui Ricciardo, a urcat pe doi), Kevin Magnussen, vorbea (şi) în limba maternă, aşa cum se obişnuieşte. Ăsta al nostru, mai aşa şi-aşa, după ce, spre cinstea lui, tradusese (cât de cât) din germană declaraţiile învingătorului, Nico Rosberg, şi din engleză pe ale lui Ricciardo, s-a scuzat cu modestie, spunând că nu ştie încă şi finlandeza.
Acum, din două una: ori caraghiosul, ca mare jurnalist sportiv ce se crede, n-a aflat încă faptul că Magnussen junior, la fel ca şi – culmea – tatăl său oleacă mai celebru, Jan, este danez, ori îşi imaginează că în Danemarca limba oficială e finlandeza. Rămâne să ne dumirim pe parcursul sezonului, fiindcă sper ca noul pilot McLaren – care mi-a devenit încă şi mai simpatic după ce l-am văzut cum evoluează, decât pentru simplul fapt că o face pentru echipa britanică – să se afle cât mai des în acestă postură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu