Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 8 martie 2011

DIN NOU DESPRE TOT FELUL DE CRETINI

Poate şi pentru că în continuare nici nu mi-am propus, tot n-am reuşit să reţin cum îl cheamă pe cel mai prost dintre cei doi foarte proşti comentatori de schi alpin de la Eurosport, despre care deja am scris de (prea) multe ori, însă mă tem că de fiecare dată lăsând de înţeles că ar fi aşa (doar) din punct de vedere strict profesional, când el este, în primul şi-n primul rând, prost-pur-şi-simplu, adică la cap, cum ar veni.

Nu mai departe de duminică, de pildă, la proba de slalom masculin, vorbind despre concurentul cu numărul – reţineţi! – 9, Ivica Kostelić, care tocmai îşi încheiase evoluţia din manşa întâi cu o întârziere de mai bine de o secundă şi jumătate faţă de lider (ceea ce în sportul ăsta înseamnă practic o eternitate), individul, care altfel are o intonaţie de popă cântând prohodul, s-a entuziasmat brusc, aproape zbierând că locul al – reţineţi! – nouălea (aşadar, ultimul!) nu este unul rău deloc. Ba, cretinul şi-a mai permis să şi glumească pe seama “coincidenţei” că poziţia de moment în clasament coincide cu numărul de pe pieptar al lui Kostelić! Asta ca să nu mai spun că vorbea despre un sportiv care pornea ca principal favorit al cursei şi care în cele din urmă bineînţeles că a terminat manşa abia al douăzeci şi unulea, fiind întrecut de mulţi dintre cei care au luat startul după el.

Iar ca să nu pară cumva că toată povestea asta a fost numai o scăpare, exact pe aceeaşi logică papagalul constata, cu o admiraţie tâmpă, după ce coborâseră numai zece schiori, că în primele… desigur, zece locuri se află nu mai puţin de trei francezi, de parcă s-ar fi putut ca vreunul din ei să fie al cinşpelea, iar un altul al nouăşpelea!


P.S. Şi pentru că tot sunt la capitolul ăsta, permiteţi-mi ca, în ciuda faptului că nu-mi stă deloc în caracter, să adresez înjurăturile cuvenite, despre morţi, mame şi aşa mai departe, tuturor factorilor de decizie din Televiziunea Română care au ales pentru transmisiunea de Champions League din seara aceasta meciul de căcat dintre Şahtior Doneţk şi AS Roma în locul lui Barcelona – Arsenal.

Asta cu atât mai mult cu cât este a nu ştiu câta oară când se ia ca “primă opţiune” meciul mai prost, cel bun fiind astfel lăsat lui Dolce Sport (care are “a doua opţiune”, iar ca să te abonezi la el trebuie să cotizezi serios), ceea ce mă face să cred că nişte indivizi din TVR au numai de câştigat din acest veritabil sabotaj.

Niciun comentariu: