Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

luni, 21 martie 2011

REVENIREA LA NORMAL

Nu mai târziu decât chiar de a doua zi după ce m-am lăudat că sunt “în mână”, echipele mele favorite înregistrând câteva rezultate pozitive, lucrurile au reintrat în “normal”.

Mai întâi, ambele formaţii engleze din Europa League au fost eliminate, în urma unor scoruri ca de anecdotă: Manchester City, care avea nevoie de un 2-0 pentru a mai spera la calificare, a învins doar cu 1-0, iar Liverpool, căreia i-ar fi ajuns şi 1-0, a făcut 0-0! Tot la capitolul fotbal, sâmbătă, după ce că Arsenal a scos numai un 2-2 în deplasare, (ce-i drept, după 0-2, aşa că poate fi mulţumită şi cu atât), contracandidata la titlu, Manchester United, a învins cu 1-0, acasă, printr-un gol marcat în al treilea minut de prelungiri, în ciuda eforturilor mele… supranaturale, care uneori au dat rezultate, de a nu urmări finalul partidei.

Dar întâmplarea cea mai tipică pentru bafta mea în domeniu a avut loc în Cupa Mondială de schi feminin. După ce miercuri Lindsey Vonn a devansat-o în clasamentul general pe Maria Riesch cu toate că n-a ocupat decât un neaşteptat de slab loc patru la proba favorită, coborârea, fiind întrecută inclusiv de compatrioata sa Julia Mancuso, care s-a trezit să facă rezultatul carierei taman atunci, de joi vremea în Elveţia s-a stricat, astfel că din cele trei probe rămase – slalom, slalom uriaş şi slalom super-uriaş – nu s-a mai desfăşurat decât una singură, slalomul, proba favorită a nemţoaicei, celelalte două, la care prima şansă o avea de departe americanca, fiind pur şi simplu anulate! Aşa se face că Riesch a revenit în frunte, cu numai trei puncte avans, adjudecându-şi, nu tocmai pe merit, marele Glob de Cristal. Dacă nici ăsta nu e curat ghinion (pe fondul unor reguli cel puţin discutabile ale Federaţiei Internaţionale de Schi) nu ştiu ce să mai zic!

Niciun comentariu: