Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 17 noiembrie 2009

SE POATE ŞI MAI RĂU SAU DE CE MĂ GÂNDESC, APROAPE SERIOS, SĂ VOTEZ (IARĂŞI!) CU BĂSESCU...

Nici în sine înlocuirea lui Traian Băsescu în fruntea ţării cu Mircea Geoană nu mi se pare şi nu mi s-a părut vreodată cine ştie ce sfârâială; doi demagogi la fel de mari, cu anturaje la fel de jalnice şi venale. Văzând însă halul în care este reflectată campania electorală în special la Antena 3, dar adesea şi la Realitatea, unde, de pildă, conferinţe de presă importante ale lui Crin Antonescu nu sunt difuzate deloc, în timp ce orice apariţie în public a lui Geoană e transmisă în direct minute în şir, iar discuţiile din majoritatea talk-show-urilor pornesc de la premisa că finala e bătută în cuie de mult, conform unor sondaje dubioase, între Băsescu şi acelaşi Geoană, încep să mă treacă de-a dreptul fiori reci la gândul că pretendentul social-democrat ar putea ieşi biruitor.

La urma urmelor, care este situaţia acum? Avem un preşedinte rău, foarte rău, atacat permanent de cea mai mare parte a presei şi practic de toate trusturile “mogulilor”. OK, şi? Ce e în neregulă în imaginea asta? Păi... absolut nimic; aşa şi trebuie să fie (mă refer, evident, doar la raportul de forţe, nu la faptul că un preşedinte trebuie să fie rău!). Sinistră ar fi situaţia inversă: ca 90% din presă, în frunte cu toate trusturile “mogulilor”, să fie DE PARTEA preşedintelui! Îmi şi imaginez cum B1TV, “Evenimentul Zilei” şi parţial “România liberă” ar rămâne singurele oaze de democraţie, în care opoziţia (liberală) s-ar putea exprima. Or, în clipa asta singurul pericol ca un astfel de coşmar să devină aievea e ca Geoană să ajungă în turul doi, unde să-l învingă pe Băsescu. Poate exagerez eu, dar uneori am impresia că ar fi ca şi cum în urmă cu cinci ani ar fi câştigat Adrian Năstase!

4 comentarii:

Liviu spunea...

Ce pot sa va spun... votati cu Basescu, nu va poate opri nimeni si nimeni nu va poate lua aceasta placere.

Sper ca aveti un stomac suficient de tare ca sa-l mai inghititi 5 ani de acum inainte.

e-Xtrema spunea...

@Liviu
Nu stomacul meu – care a trebuit să-l înghită vreo zece ani şi pe Iliescu – e problema. Cât despre vreo plăcere în a-l vota pe Băsescu... ce să mai vorbim?! Am vrut doar să subliniez că din punctul meu de vedere Geoană nu e cu nimic mai bun decât Băsescu, dar e clar că în situaţia catastrofală în care finala ar fi între ei n-aş vota deloc. Ca de altfel în niciun fel de finală care nu-l are pe Crin Antonescu.

Liviu spunea...

Desigur, faceti ce doriti, n-o sa va conving eu ca nu e bine.

Banuiesc insa ca voda de la Cotroceni isi freaca mainile la gandul ca unii din cei care nu-l mai vor au sa stea acasa in turul II.

e-Xtrema spunea...

@Liviu
Dacă n-am votat cu Iliescu de frica lui Vadim, chiar că n-o să votez cu Geoană (şi nici măcar cu Oprescu) de frica lui Băsescu...