Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 15 ianuarie 2013

SECRETUL POPILOR

Categoric, nu mă dau în vânt după popi. Pe de altă parte, nu manifest faţă de ei nici ostilitatea teribilist-infantilă de tip Mircea Badea, pe care am observat-o la multă lume. În principiu, îmi sunt mai degrabă indiferenţi şi oricum îi judec de la caz la caz.

Zilele trecute însă, cu ocazia prezenţei mele accidentale în faţa unui televizor deschis pe un post antipatic de ştiri, chiar m-a scos din pepeni un astfel de specimen. Este vorba despre duhovnicul Andreei Marin şi al lui Ştefan Bănică Jr., care tocmai dezvăluia “adevăratul motiv” al despărţirii cunoscutului cuplu. Pe un ton misterios şi oarecum conspirativ, Preagureşul dădea de înţeles că la mijloc ar fi fost ispitele abătute asupra celor doi, abţinându-se cu greu să furnizeze detalii încă şi mai precise, cum ar fi, de pildă, care dintre ei şi-a tras-o şi eventual cu cine, astfel că după mintea lui de preot, nu popă – cum a ţinut să precizeze la un moment dat! –, secretul spovedaniei a fost păstrat… cu sfinţenie.

Nu ştiu ce părere or fi având cei din fruntea BOR – care nu s-au grăbit să ia vreo măsură împotriva lui –, dar mie mi se pare că individul nu e nicidecum un preot adevărat, ci un fel de popa prostu’.

Niciun comentariu: