Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 12 ianuarie 2010

UN FILM IMBECIL, CU IMBECILI, FĂCUT DE IMBECILI PENTRU IMBECILI

“Poliţist, adjectiv” este titlul său imbecil.

Pentru că este la modă “cronica” de film care îl şi povesteşte, am să vă relatez cu lux de amănunte măcar primele 10 minute, cele menite să capteze atenţia spectatorului: eroul principal merge pe stradă, merge pe stradă, coteşte pe o altă stradă, traversează, intră pe o nouă stradă, merge pe stradă, merge pe stradă…

În rest, pelicula, foarte echilibrat construită, e împărţită astfel: o treime în care eroul merge pe stradă, o treime în care aşteaptă pe stradă (făcând filaj, că doar e poliţist) şi o alta în care mănâncă supă. Din când în când, la intervale de circa jumătate de oră (durata filmului: 115 minute lungi) se rostesc cuvinte, nerelevante însă pentru înţelegerea acţiunii. Sfârşit.


P.S. Ca să n-avem vorbe la proces: mie nu mi-au plăcut nici “A fost sau n-a fost?”, “4 luni, 3 saptămâni şi 2 zile” şi în general filmele româneşti făcute după Revoluţie (excepţii notabile: “California Dreamin’”, “Restul e tăcere”, “Hârtia va fi albastră”.)

5 comentarii:

Sorina spunea...

Mi-a placut titlul. Al tau bineinteles.

e-Xtrema spunea...

@Sorina
Mulţumesc. M-am gândit eu că “Imbecil, adjectiv” ar fi fost prea subtil şi delicat…

Cinefilu spunea...

Excelent!
In sfirsit cineva care spune lucrurilor pe nume.
Pacat ca doar pe un blog.
Acest rebut cinematografic este adresat, ca si "4,3,2", snobilimii festivalurilor internationale (stinga caviar), cit si snobilimii autohtone de stinga-dreapta, care au un nivel de asteptare specific.
Trebuie neaparat sa arati ce absolut si total groaznic a fost in comunism. Atunci cind, de atfel, taticu lui Mungiu era mare scula comunista.
Daca tratezi prezentul, trebuie sa fie vorba de chestii de o importanta arzatoare, cum ar fi necesitatea legalizarii drogurilor usoare.
Totul filmat cit mai static si presarat cu cite un dialog banal, o data la 30 de minute. Ca doar arta adevarata trebuie sa plictiseasca, n'asa? Ea se adreseaza doar unor avizati, cu degetul la timpla, pipa in coltul gurii, eventual in putza goala cu poza pe gaydar.co.uk.
Cit despre filme de actualitate despre, de pilda, alianta manelisti-tuteri/bursieri ICR-interlopi-securisti "anticomunisti"-politicieni, cine sa le faca?
Porumboiu, fiu de mafiot?
Mungiu, fiu de securist?
Si cine sa le finanteze?
Interlopii cuprinsi brusc de o dorinta de autodemascare?
Si cine sa le premieze?
Juriile de festival au decretat deja: comunismul e cih, capitalismul e gigea. Deci n-ar fi nici politic corect sa se faca asa ceva.

Ingridd spunea...

Interesant subiect.Interesante comentarii.N-am avut ocazia sa vad tot filmul. Doar cateva secvete...
La multi ani!
:)

e-Xtrema spunea...

@Cinefilu
Despre juriile care premiază în draci asemenea tâmpenii ar fi multe de spus…
@Ingridd
N-ai pierdut nimic, crede-mă! La mulţi ani şi ţie!