Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

miercuri, 2 iunie 2010

GUVERNUL CA UN ŞOMER…

În condiţiile în care, ajuns la fundul sacului, guvernuboc a purces voios la ciopârţirea pensiilor şi salariilor, fără însă a veni şi cu vreo măsură concretă, dacă nu chiar de relansare economică, măcar de îndreptare a greşelilor care ne-au adus aici, cum ar fi să renunţe la catastrofalul impozit forfetar, comparaţia care îmi vine în minte este aceea cu un şomer disperat, nevoit să-şi reducă până şi porţia de hrană pentru a o mai duce o vreme de azi pe mâine, dar care nu se apucă dracului să-şi caute o slujbă, aşteptând nu se ştie ce. (Bine, o comparaţie şi mai exactă ar fi cu un şomer care de fapt reduce raţiile de mâncare ale copiilor şi nevestei, păstrându-şi în schimb maşina de lux, telefonul mobil şi abonamentul la sala de sport, dar acum altceva am vrut să subliniez…)

3 comentarii:

Cristina spunea...

Ar fi bine sa fie un somer! Somerului ii dau doar 1% din salariul meu brut. In schimb, guvernuboc imi ia "fara numar, fara numar"...de anul trecut.
Nu sunt bugetara.

e-Xtrema spunea...

@Cristina
Ei, e un şomer mai aparte, desigur… (Iar sintagma “nu sunt bugetar/ă!” o să devină o formă standard de scuză…)

Cristina spunea...

Nu am gandit exprimarea respectiva ca pe o scuza.Nu cred ca am motiv sa ma scuz. Am participat azi la mitingul din orasul meu (eminamente portocaliu, de regula),tocmai fiindca de anul trecut am suportat constiincioasa taierea bonurilor de masa, inghetarea salariului, prelungirea programului de lucru, preluarea de noi atributii etc etc.
Nu fac parte dintre cei care cred ca taierile la bugetari si la pensionari nu ma influenteaza pe mine, care lucrez "la privat". Ma influenteaza. Si va fi si mai nasol.
Mi-as permite sa va contrazic: in curand, "sunt bugetar" va ajunge un titlu de glorie. Daca vorbim de aia maruntii, carora chiar li se taie veniturile, nu de aia smecheri din curtea diverselor ministere si agentii. Fiindca, daca tot ei vor fi si anul viitor sacrificati, Seitan dixit, nu stiu cine va mai lucra prin zona. Eventual purtatorii de mape din ministere...
Scuze daca mi-am permis prea multe...:(