Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

miercuri, 6 februarie 2013

DEBUT DRAMATIC

Aşa cum aţi aflat, dacă nu din altă parte, că probabil oricum nu vă interesa, măcar de pe blogul meu, unde nu ştiu ce căutaţi, dar aş pune pariu că nu fix informaţia asta, ieri au început Campionatele Mondiale de schi alpin, desfăşurate la Schladming în Austria. Debutul a fost dramatic şi întrucâtva bizar.

După ce prima probă, cea de slalom super uriaş feminin, a fost amânată aproape patru ore din cauza ceţii, n-au apucat să coboare mai mult de opt competitoare, când un comisar de traseu s-a înfipt cu nasul în zăpadă şi a izbutit, nu înţeleg cum, să se accidenteze grav, necesitând transport la spital cu elicopterul. Prin urmare, s-a mai luat o pauză de vreo jumătate de oră.

Cum obişnuita şedinţă de (re)cunoaştere a traseului se desfăşurase deja de o bună bucată de timp, la primele ore ale dimineţii, iar după încă două-trei întreruperi mai mărunte cursa a ajuns să fie una aproape în nocturnă, doar că… fără reflectoare, nu e deloc de mirare că o mulţime de schioare, printre care şi câteva favorite, în frunte cu frumuşica austriacă Anna Fenninger şi antipatica nemţoaică Maria Hoefl-Riesch au abandonat, dar nu oricum, ci pur şi simplu greşind traseul la o poartă buclucaşă, altminteri nu foarte dificilă, doar că trebuia atacată prin dreapta, în timp ce fetele insistau s-o ia prin stânga, pe unde, ce-i drept, drumul până la următoarea era mai scurt. Inclusiv americanca Julia Mancuso, cea care avea să obţină bronzul, a virat în ultima clipă, pierzând poate exact sutimile care au despărţit-o de o medalie mai strălucitoare.

Adevărata dramă a fost însă accidentarea principalei favorite, Lindsey Vonn, care, pe lângă o fractură de tibie, se pare că va suferi o intervenţie chirurgicală la genunchiul piciorului drept şi va lipsi de pe pârtii cel puţin până la sfârşitul sezonului, unul şi aşa mult sub aşteptări pentru ea. Sper să revină măcar până la Olimpiada de iarnă de anul viitor.

În final, după ce schioarele de la coada listei nici n-au mai fost lăsate să ia startul din cauza întunericului, medalia de aur a fost câştigată – spre marea mea satisfacţie – de cealaltă frumuşică, slovena Tina Maze, care însă poate că ar fi trebuit să fie mai reţinută în manifestările de bucurie, având în vedere atât accidentarea marii sale rivale, cât şi faptul că întreaga cursă a fost cu peripeţii, şi probabil că mai înţelept din partea organizatorilor ar fi fost să o amâne pentru o altă zi (chiar dacă e un calendar foarte strâns), în care condiţiile să fie relativ egale pentru toată lumea şi să nu pună în pericol integritatea fizică a concurentelor. Medalia de argint i-a revenit “zgâtiei” din Elveţia, Lara Gut.

Niciun comentariu: