Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 21 august 2007

Sindicatele politizează învăţământul

Săptămâna trecută a mai izbucnit un scandal: reprezentanţii PD au acuzat Guvernul că alocă banii pentru repararea şcolilor din ţară pe criterii politice, favorizând localităţile conduse de primari liberali.

Cunoscând tradiţia ultimilor 18 ani, sunt înclinat să cred că măcar un sâmbure de adevăr tot există în spusele pediştilor. Ce mi se pare însă nefiresc este amestecul sindicatelor în toată această poveste. L-am văzut, de pildă, pe liderul nu ştiu cărei federaţii din învăţământ, domnul Croitoru, tunând şi fulgerând împotriva ministrului Adomniţei, care ar politiza şcoala românească, discriminând copiii în funcţie de interesele de partid.

După mintea mea, sindicaliştii ar avea tot dreptul să se vaite mai degrabă de insuficienţa fondurilor decât de felul în care sunt ele repartizate. În cazul de faţă, autorităţile centrale au găsit bani pentru vreo 2300 de şcoli. Multe? Puţine? Habar n-am. Probabil puţine. Admiţând că, aşa, ca din întâmplare, toate aceste clădiri s-ar afla în comune şi oraşe controlate de liberali, pot înţelege nemulţumirile politicienilor reprezentând alte partide, dar nu şi pe ale domnului Croitoru. Ce grijă are domnia sa dacă în loc să se consolideze o şcoală care stă să cadă pe elevi, dintr-o localitate cu primar PD sau PSD, se consolidează una care stă să cadă pe elevi, dar dintr-o localitate cu primar PNL?! Datoria lui e să facă într-adevăr scandal, dar numai pentru a se aloca bani ŞI pentru cealaltă.

Necazul e că sindicatele politizează această problemă cel puţin tot atât cât o fac şi politicienii. Lucru infinit mai grav.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Afinitatile politice ale lui croitoru sunt binecunoscute de multa vreme.Nimic nou sub soare

Anonim spunea...

pai grangurii astia din sindicate nu trebuie sa intre si ei in politica mai devreme sau mai tarziu?

Realitatea lui Petria spunea...

Te-am pus pe blogroll...

e-Xtrema spunea...

@realitatea lui petria: Mulţam fain! După cum vezi, n-am rămas dator...

Anonim spunea...

oricum fac toti la fel.
prin alternanta la putere in nici 20,30de ani se rezolva cu toate scolile.

Anonim spunea...

Good posting I could it after translating through google translation.
Keep it up.

Dinesh.
http://www.my-quotes-collection.blogspot.com