Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 19 iunie 2012

MORMĂITORII

De parcă n-ar fi fost de-ajuns bulibăşeala de la primele meciuri (ne)transmise de TVR de la EURO 2012, sau că acum, din motive pe care numai (i)responsabilii postului le ştiu, deşi preiau tot, pun pe TVR HD meciul mai slab al zilei, cel de pe TVR 2 (a cărui imagine mizerabilă îmi aminteşte de cele de pe internet!), absolut toţi comentatorii sunt nu doar cumplit de plicticoşi, cu voci potrivite mai degrabă unor şedinţe de hipnoză, în care şi-ar adormi pacienţii înainte să-i aşeze pe canapea, încă de la primul “bună ziua”, ci şi foarte grei de cap.

Aseară de pildă, cei doi caraghioşi care mormăiau la Spania-Croaţia n-au reuşit nici măcar după aproape trei ore de emisie (inclusiv o amplă avancronică) să priceapă ceva din calculele Grupei C, aşa încât, la 1-0 pentru spanioli, o ţineau ca gaia-maţu că singura şansă de calificare a croaţilor ar fi ca în celălalt meci, unde era (tot) 1-0 pentru italieni, să egaleze irlandezii. Când s-a făcut 2-0 pentru Italia, fireşte că le-au cântat deja prohodul bieţilor croaţi. Abia efectiv în penultima secundă de joc, când Italia-Irlanda se încheiase (cu 2-0), unul dintre ei – despre care iniţial am crezut că ar fi cel mai puţin prost, dar aveam să mă înşel! – a avut în sfârşit o jumătate de revelaţie, realizând că un 1-1 în meciul cu Spania le-ar fi fost suficient croaţilor… “într-o oarecare măsură”. Adicătelea, după mintea ăstuia care până la urmă s-a dovedit a fi chiar mai prost decât ăla mai prost, nici după încheierea meciurilor nu s-ar fi ştiut încă sigur cine s-a calificat, abia atunci începând adevăratele calcule oficiale!


Singura parte cât de cât bună cu papagalii ăştia e că aproape n-am mai apucat să mă enervez (şi) pentru calificarea ambelor echipe profund antipatice din grupă.

Niciun comentariu: