Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

miercuri, 30 mai 2007

Neobositul domn Ţuluş

Încercând probabil să-şi demonstreze activitatea neobosită în slujba luptei anticorupţie şi să arate lumii întregi că ministrul Justiţiei s-a pripit atunci când a vrut să-l schimbe din funcţie pentru ineficienţă, celebrul, de-acum, şef al secţiei a II-a din cadrul DNA, procurorul Doru Ţuluş a cerut Senatului României să-i pună la dispoziţie date privitoare la modul în care a votat un proiect de lege udemeristul Verestoy Attila.


Lăsând la o parte faptul că parlamentarii au imunitate în privinţa declaraţiilor politice şi implicit a felului în care votează, că incompatibilităţile dintre calitatea de senator sau deputat şi diferite activităţi ar trebui să fie stabilite pe alte căi şi înainte ca alesul să-şi înceapă mandatul, ori că domnul Ţuluş s-a pricopsit deocamdată cu o acuzaţie de abuz în serviciu, aş fi tare curios să aflu cum ar putea influenţa ancheta DNA în cazul “Verestoy” felul în care acesta a votat sau nu o lege care l-ar favoriza. Dacă legea a fost aprobată de Parlament, dar domnia sa a votat împotrivă, se cheamă că e nevinovat? Dar dacă legea ar fi fost respinsă, însă cel în cauză ar fi votat “pentru”, asta s-ar constitui într-o probă împotriva lui? Ceilalţi parlamentari care au contribuit la adoptarea legii pot fi socotiţi complici ai domnului Verestoy?!

În aceeaşi logică, mă întreb dacă un deputat care participă, să spunem, la votarea unei legi ce prevede obligativitatea introducerii sistemelor de aer condiţionat în mijloacele de transport în comun, şi se dovedeşte că, spre deosebire de majoritatea colegilor, chiar circulă cu RATB-ul, n-ar putea fi acuzat de conflict de interese! La fel cum aş vrea să ştiu dacă vreun mega-DNA de anvergură continentală i-a luat în colimator pe europarlamentarii care recent au votat o lege (oricum cam bizară prin prisma regulilor economiei de piaţă) de micşorare a tarifelor de roaming şi posedă telefoane mobile.

Pot înţelege că domnul Ţuluş s-a “autosesizat” de îndată ce şeful său suprem, Traian Băsescu l-a trecut pe lista neagră a “oligarhilor” pe Verestoy Attila, dar să fie şi domnia sa mai cu băgare de seamă, că prea bate la ochi.

Niciun comentariu: