Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

miercuri, 23 mai 2007

Tot Patriciu-i de vină!

Într-un comunicat emis ieri, Clubul Român de Presă condamnă ferm incidentul de sâmbătă, când Traian Băsescu i-a confiscat telefonul reporterului de la Antena 1, Andreea Pană, gratulând-o în plus şi cu câteva apelative jignitoare şi chiar rasiste.

Deşi în aparenţă breasla jurnaliştilor s-a arătat solidară cu decizia CRP, prin subteranele blogurilor personale atât unii dintre gazetari cât şi o bună parte a cititorilor croiţi după chipul şi asemănarea lor par mai degrabă revoltaţi de comportamentul – catalogat drept agresiv – domnişoarei Pană, decât de mârlănia şi huliganismul celui dintâi om în stat! Iar membrii Colegiului de Onoare al Clubului care au votat “sancţionarea” preşedintelui sunt comparaţi cu faimoşii 322 de parlamentari “oligarhi” şi “ticăloşiţi”.

Între timp, domnul Băsescu, trăind probabil cu impresia că cele 6 milioane de voturi obţinute la referendum îi conferă imunitate până şi în faţa regulilor bunului simţ nu a catadicsit să-şi ceară scuze personal, aşa cum nu pare dispus să se înfăţişeze în carne şi oase în faţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, preferând să trimită la înaintare tot felul de consilieri. Mă gândesc dacă n-ar fi o idee ca de aici înainte să-şi facă şi băile de mulţime tot prin intermediari.

Cert este că pe harta teatrelor de operaţiuni din întreaga lume, unde integritatea corporală a jurnaliştilor e pusă în pericol a apărut, alături de zone fierbinţi precum Irak, Afghanistan sau Kosovo şi hipermarketul Selgros din Bucureşti.

Aştept cu nerăbdare ieşirea la rampă a reprezentanţilor de vârf ai intelectualităţii româneşti, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, H.R. Patapievici, Alina Mungiu-Pippidi care să lămurească o dată în plus poporul că toate atacurile împotriva lui Traian Băsescu din ultimii doi ani – culminând acum cu acelea venite din partea organizaţiilor interne şi internaţionale ale presei sau minorităţilor – sunt declanşate ca urmare a celor trei acţiuni majore întreprinse de domnia sa: condamnarea comunismului, deconspirarea Securităţii şi lupta împotriva corupţiei. Şi că în spatele tuturor adversarilor săi se află, desigur, Dinu Patriciu.

7 comentarii:

Anonim spunea...

din grerseala am intrat sa-ti citesc articolul, dar am vazut repede ca nu se merita...
esti cumva si tu o ziarista a la antena1?
unde erau bunele maniere ale acestei fufe?...
unde sunt comentariile tale l-a adresa limbajului lui ctp si voiculescu in direct la tv?...

Anonim spunea...

Din interese politice, in urma unor manipulari grosolane, au fost ignorate reguli elementare de bun-simt.
Solicitam prin prezenta petitie anchetarea, audierea si sanctionarea tuturor organelor de presa scrisa sau audiovizuala care au facut publice sintagmele rasiste si sexiste (obtinute dintr-o inregistrare ilegala a unei conversatii private, fara acordul paricipantilor la conversatie).
Va rog cititi petitia catre CNA si scrisoarea deschisa trimisa dimineata catre CNDC, RomaniCriss, mass-media la adresa: http://www.petitiononline.com/edudiscr/ si semnati daca sunteti de acord. Va rog dati mai departe, la cat mai multi. Sa ripostam celor care vor sa boicoteze poporul.
Va multumesc tare mult. Ludovic-Stefan Kocsis.

Anonim spunea...

CTP isi revarsa veninul si frustrarile utilizand aceasta intamplare banala pentru a crea un "eveniment" numai bun pentru a mai estompa putin din succesul avut de presedinte la referendum. Se vede cu ochiul liber ca toata aceasta facatura are unicul scop sa denigreze pe Traian Basescu utilizand o inregistrare facuta in spatiu privat fara consimtamantul celui inregistrat. Nu este cumva o incalcare a constitutiei in acest demers? Dar pentru Voiculescu si ceilalti acesta este un "amanunt" peste care se poate trece...
Mi-e sila...

Anonim spunea...

Nu inteleg insa cum acea jurnalista a gresit punandu-i presedintelui, aflat intr-un spatiu public, o intrebare decenta despre un eveniment politic major. nu cumva asta este datoria sa? ok, a incalcat regulile respectivului hypermarket prin faptul ca l-a filmat pe presedinte, dar nu cred ca seful statului avea dreptul sa sara calul in asemenea hal. are o pozitie pe care si-o asuma si nu se cade sa aiba astfel de iesiri. de altfel, aversiunea sa fata de ziaristi iese tot mai mult la iveala. ieri, de 1 iunie, a declarat ca atunci cand era mic dorea sa nu aiba ziaristi prin preajma care sa-i puna intrebari. sau ceva de genul asta. pai vorba lu' CReanga, si cu buzele unse si cu slanina in pod. esti presedinte, zambesti si raspunzi la intrebari. daca nu, te intorci la carma vaporului.

Anonim spunea...

Problema este una sensibila si este greu de dat un verdict, din pacate. consider ca discutia privata dintre presedinte si sotia sa nu ar fi trebuit facuta publica. pe de alta parte, divulgarea continutului respectivei discutii ne-a facut un bine prin prezentarea adevaratului caracter al presedintelui. cred ca multe alte persoane. intr-o situatie similara, ar fi fost la fel de "sincere". sunt de acord ca Basescu trebuia initial sa-si ceara scuze personal. declaratiile sale ulterioare nu au mai contat.

Anonim spunea...

Sa fie clar, ambii sunt vinovati. nu incape discutie aici. Basescu e mai mult, nu trebuia sa-i smulga telefonul ziaristei. trebuia sa sesize bodyguarzii din Selgros si gata. a facut exces de zel.

Anonim spunea...

nice post, it's really interesting for me today, thx