Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

vineri, 27 aprilie 2007

A vota sau a nu vota: iată-ntrebarea...

Ceaţa în care continuă să fie învăluite consecinţele referendumului din 19 mai pentru demiterea Preşedintelui, îi creează, paradoxal, un mare avantaj tocmai lui Traian Băsescu. Dacă pentru susţinătorii domniei sale lucrurile sunt cât se poate de limpezi şi, cu mic cu mare, vor ieşi la vot pentru a-şi exprima adeziunea, cei care l-ar dori îndepărtat definitiv de la Palatul Cotroceni au o mare dilemă.

Cum, pe de-o parte, părerea cvasiunanimă, corectă sau nu, este că actualul şef al statului suspendat încă se bucură de o mare popularitate, iar pe de alta, chiar şi dacă nu ar fi aşa, este practic imposibil să se adune 9 milioane de alegători care să-l demită, în minţile multora dintre cei ostili lui ar putea încolţi ideea că există mai multe şanse de câştig dacă nu s-ar prezenta la urne, încercând astfel să forţeze invalidarea referendumului din pricina ratei scăzute de participare. Un referendum valid ar fi fără nicio îndoială unul câştigat de Traian Băsescu, chiar şi dacă scorul i-ar fi relativ defavorabil, în timp ce unul declarat invalid, coroborat cu neclarităţile legislative, lasă, după cum se vede, loc de interpretări.

Din păcate, o asemenea situaţie ar produce confuzie inclusiv în privinţa susţinerii reale pe care o mai are domnul Băsescu în rândul electoratului, cifra “nehotărâţilor” fiind umflată artificial.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Yes indeed, in some moments I can say that I jibe consent to with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is stationary a without question as you did in the fall efflux of this request www.google.com/ie?as_q=movie label 2009 ?
I noticed the catch-phrase you procure not used. Or you partake of the pitch-dark methods of promotion of the resource. I possess a week and do necheg